zondag 24 juni 2012

Instant zomer: zomerse boeken


Nu het weer echt niet mee zit en de zomer wel heel ver weg lijkt, moet een mens keuzes maken. Of je pakt je koffers naar warmere oorden, of je blijft lekker thuis en neemt je quasi permanente intrek in de zetel, mét fleecedekentje en een potje thee (warme, geen ice tea!). Deze boeken zorgen voor een instant zomergevoel, ver weg of gezellig dichtbij!
Recept voor romantiek – Megan Dimaria
Linda snakt naar een spetterende affaire – met haar man Jerry. Hun huwelijk is goed, maar de romantiek is ver te zoeken. Daarom probeert Linda op alle mogelijke manieren het vuurtje aan te wakkeren. 
Helaas is Jerry een no-nonsensetype en begrijpt hij niet wat zij van hem wil. Dat leidt tot hilarische misverstanden. 
Bovendien claimen haar werk, kinderen en vrienden haar, waardoor elke poging tot romantiek gedwarsboomd wordt. Dan raakt hun dochter op school in de problemen en krijgt Linda een beangstigende pijn in haar borst. Opeens gaat het van kwaad tot erger met haar huwelijk…

Villa Riviera – Elizabeth Edmondson
Kunstenares Polly Smith wordt uitgenodigd voor een werkvakantie in de Franse villa van een vriend. Bij het aanvragen van haar paspoort komt ze voor een onaangename verrassing te staan: haar moeder blijkt in werkelijkheid haar tante te zijn, en wie haar vader is, is onbekend. Aan de Rivièra probeert ze van de schrik te bekomen en te schilderen. Maar ook in de prachtige villa loopt lang niet alles op rolletjes.

Liefde, lust en pasta – Giulia Melucci
De New Yorkse Giulia Melucci kent voor iedere man in haar leven precies het juiste gerecht waarmee ze zijn hart zal winnen. En ze kent precies het juiste gerecht tegen liefdesverdriet zodra er weer een relatie voorbij is. Elke keer als Giulia erachter komt dat een vriendje liever drinkt dan eet, of haar pasta weliswaar heerlijk vindt maar niet van plan is zich aan haar te binden, vindt ze troost in de Italiaanse keuken. Gesterkt door de herinneringen aan haar moeders kookkunsten, de recepten die ze van haar heeft geleerd en de gerechten die ze zelf ooit bedacht, weet ze zich steeds weer dapper door haar liefdesverdriet heen te slaan.

De Franse tuinman – Santa Montefiore
Miranda Claybourne heeft grootse plannen met de enorme tuin van het landhuis waar ze met haar man en twee kinderen is gaan wonen. Ze begint vol enthousiasme, maar moet al snel toegeven dat ze geen groene vingers heeft. Dan ontmoet ze een Fransman die aanbiedt om de tuin in oude glorie te herstellen. In ruil zou hij in de leegstaande cottage op het uitgestrekte terrein willen wonen. Als ze die weer bewoonbaar gaat maken, vindt Miranda het dagboek van Ava Lightly, de vorige bewoner. Ook raakt ze gefascineerd door de raadselachtige tuinman Jean-Paul. Wat is zijn geheim?

Met de Franse slag – Julia Stagg
De bewoners van het dorpje Fogas in de Franse Pyreneeën zijn helemaal van slag door een schokkende onthulling. Hun 'auberge' is verkocht aan een Engels echtpaar. Dat wordt een gastronomische ramp want iedereen weet dat de Engelsen niet kunnen koken (met uitzondering van Jamio Le Vert). De heethoofdige burgemeester Serge Papon belegt een spoedberaad om de nieuwe eigenaren Lorna en Paul Webster het leven zuur te maken voordat zij hun eerste pastis hebben geserveerd. Maar niet iedereen is gecharmeerd van de vertragingstactieken van de burgemeester. Ondertussen hebben Lorna en Paul zo hun eigen problemen, waaronder een ernstig lekkend dak, miljoenen muizenkeutels, en hun 'au minimum' beheersing van de Franse taal. Kortom, er moet nog heel veel gebeuren voordat er überhaupt gekookt kan worden!

Zomers licht – Rachel Hore
Fran Morrison reist als muzikant de wereld over, maar als haar vader wordt getroffen door een hersenbloeding keert ze terug naar haar geboorteplaats om het kleine familiebedrijf, een glas-in-loodatelier, te runnen.
De pastoor van een nabijgelegen kerk geeft de opdracht om een gebroken raam te restaureren; een prachtig victoriaans kunstwerk met als middelpunt een vrouwelijke engel. Terwijl ze werkt aan deze restauratie gaat Fran in haar vaders documenten op zoek naar het verhaal achter dit raam, en ze ontdekt een geschiedenis die verrassend veel parallellen vertoont met haar eigen leven…Welke boeken geven jullie een instant zomergevoel? Welke van bovenstaande boeken zouden jullie wel willen lezen?


Tot volgende keer!
Annelies

2 opmerkingen:

 1. Leuk initiatief en heel knap gedaan!
  Jouw boetiek staat bovenaan in onze favorietenlijst.
  Succes en nog veel lees- en recensieplezier, boekenwurmpje!
  Mama & Papa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk lijstje! Moet ze allemaal nog een keer lezen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen