dinsdag 16 augustus 2016

8 x mijn favoriete Instagramaccounts


Nog niet zo lang geleden ontdekte ik Instagram - beetje aan de late kant, ik weet het. Eerst dacht ik nog dat het gewoon weer zo'n sociaal medium was waar veel tijd ging inzitten zonder dat ik er plezier aan beleefde, maar wat zat ik verkeerd! Ik vind het inmiddels één van de leukste, meest veelzijdige kanalen. Zo volg ik ondertussen niet alleen een hele hoop uitgeverijen en collega-boekbloggers, maar zijn er ook een paar accounts die ik volg voor hun prachtige foto's van boeken en handletteringcreaties. Dit zijn mijn acht favorietjes!


all_about_the_books
Deze Duitse boekstagramaccount is van in het begin één van mijn favorieten. Originele composities in een romantische stijl doen me altijd wegdromen.storiesbybente
De Nederlandse Bente van de Wouw maakt lichte, rustige boekenfoto's waar je helemaal zen van wordt. Met simpele attributen fleurt ze haar foto's op en weet ze er toch altijd iets bijzonders van te maken.newleafwriter
Een pak drukker dan de foto's van Bente zijn die van Sarah van newleafwriter. Felle kleuren en véél accessoires zorgen voor een bont allegaartje dat er toch altijd even aantrekkelijk uitziet.bookishfantasies
Khadijah, een Canadese studente, maakt van haar Instagramfeed een pareltje met originele foto's die nu eens minimalistisch en dan weer experimenteel te noemen zijn. thesqueakycupboard
De achtergrond is altijd lichtblauw of wit en het onderwerp is altijd een boek. En toch sta je versteld van wat Abi hiermee allemaal doet!honeydarkodesign
De twee zusjes van honeydarkodesign maken leuke filmpjes van hun nog leukere handlettering- en waterverfcreaties. Hun werkjes zijn vrolijk en speels en zorgen voor tonnen inspiratie hierzo.lialettercrafts
Bij lialettercrafts vind je vooral foto's (maar de laatste tijd ook veel filmpjes) van de mooiste handletteringwerkjes. In felle kleuren, met glitters, gemaakt met een pen of met waterverf, alles kan!


lucindraw
De handletteringcreaties van lucindraw zijn voornamelijk in zwart-wit en met pen gemaakt. Daardoor maakt haar feed een heel sobere indruk, maar met verschillende lettertypes wordt het toch nog een vrolijk geheel.Welke Instagramaccounts moet ik nog zeker volgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten