vrijdag 24 april 2015

BOEK IN BEELD | Over mijn vader niets dan goeds - Pieter Helsen


In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben.

Jarko’s vader stierf vlak voor de geboorte van zijn zoon in een ongeval. Of dat dacht Jarko toch. Na de dood van zijn moeder ontvangt hij evenwel een brief waaruit blijkt dat ze hem steeds heeft voorgelogen. In werkelijkheid werd zijn vader dertig jaar geleden tot levenslang veroordeeld wegens moord. Hij beroofde zich in de gevangenis van het leven. 
Samen met zijn huisgenoten Danny en Sabrina en journaliste Ellen Vuurstaeck gaat Jarko op zoek naar zijn verzwegen familieverleden. Ze bijten zich vast in het oude moorddossier. Dat onderzoekt de raadselachtige dood van een jeugdleider in een ondergesneeuwde blokhut. Wat is er die noodlottige nacht precies gebeurd? Was Jarko’s vader echt de dader? En waarom heeft zijn moeder nooit iets verteld?
Over mijn vader niets dan goeds is een spannende pageturner gekruid met een flinke dosis humor. Via integrale passages uit het moorddossier wordt de lezer uitgedaagd lacunes in het onderzoek te detecteren en de rol van rechter op te nemen.

Deze week verscheen bij uitgeverij Houtekiet Over mijn vader niets dan goeds van strafpleiter Pieter Helsen. Een misdaadroman geschreven door een strafpleiter, dat klinkt alvast veelbelovend en al helemaal als ik de omschrijving lees. Ik ga bij thrillers en misdaadverhalen graag mee op zoek naar de dader en met dit boek lijkt dat ook echt de bedoeling!

Bekijk hier een interview met Pieter Helsen.


Over mijn vader niets dan goeds | Pieter Helsen | 320 pagina's | 
ISBN 9789089243287 | Uitgeverij Houtekiet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten