vrijdag 13 maart 2015

BOEK IN BEELD | Dertig dagen - Annelies Verbeke


In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben. Deze week staat een roman van eigen bodem centraal.

Alphonse is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Ze stellen zich open voor hem en hebben behoefte aan zijn adviezen. Maar Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan.

Ondanks de wat vage omschrijving spreekt dit boek me heel erg aan. Ik vermoed niet echt een wereldschokkend plot, maar wel mooie, ingetogen zinnen die ik een paar keer moet lezen om ze helemaal tot me door te laten dringen. Een vermoeden dat alleen maar bevestigd wordt door dit korte leesfragment. Dertig dagen - in prachtige hardcoveruitvoering - zou wel eens op de valreep mijn boekenweekbuit kunnen worden...


Dertig dagen | Annelies Verbeke | 320 pagina's | ISBN 9789044533545 | Uitgeverij De Geus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten