vrijdag 27 maart 2015

BOEK IN BEELD | De lege stad - Simone Van der Vlugt

De lege stad - Simone van der Vlugt

In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben. 

Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door het zwaarste bombardement dat Nederland heeft gekend. Voor de pasgetrouwde Katja betekent dit het einde van haar onbezorgde leven. Bijna de helft van haar familie komt om. Samen met haar man neemt ze haar overgebleven broertjes en zusjes in huis. Ze is vastbesloten hen door de oorlog heen te helpen. Maar naarmate het leven grimmiger wordt, wordt dit steeds moeilijker.

Simone Van der Vlugt schrijft niet alleen geweldige thrillers, ze zal ook altijd één van mijn lievelingsauteurs uit mijn jeugd blijven. Ook nu nog ben ik grote fan van haar historische (jeugd)boeken. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen Simone een hele tijd geleden op Twitter aankondigde dat er een nieuwe historische roman van haar op komst was. Woensdag viel er een exemplaar van De lege stad op de mat en het ziet er echt prachtig uit! Ik kan niet wachten om er in te beginnen!


De lege stad | Simone Van der Vlugt | 304 pagina's | ISBN 9789041426253 | 
Uitgeverij Ambo|Anthos1 opmerking: