vrijdag 6 februari 2015

BOEK IN BEELD | Zij die mij dood wensen - Michael Koryta

Zij die mij dood wensen

In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben.

De dertienjarige Jace Wilson is getuige van een brute moord. Ter bescherming krijgt hij van de politie een nieuwe identiteit en moet hij zich verbergen in een kamp voor moeilijk opvoedbare tieners in de wildernis van Montana, dat geleid wordt door parkwachter Ethan. Maar de moordenaars, de Blackwell Brothers, geven niet op voor ze Jace gevonden hebben en doden systematisch iedereen die in de weg staat bij hun zoektocht naar de jongen. In zijn wanhopige vlucht om te overleven krijgt Jace onverwacht hulp van Hannah, die als opzichter verantwoordelijk is voor het melden van bosbranden. Maar de tijd dringt, de bossen staan in brand, en zij die Jace Wilson dood wensen komen steeds dichterbij.

Zij die mij dood wensen is Michael Koryta's tiende thriller, ook al is hij nog maar 31 jaar oud. Hij wordt wel eens vergeleken met Stephen King en hoewel ik nog nooit iets van Stephen King heb gelezen, maakt dit soort vergelijkingen me wel heel nieuwsgierig, zeker als auteurs als Harlan Coben en Deon Meyer alleen maar lof hebben voor deze man. Toch is het vooral dit leesfragment dat me overtuigde om dit boek nu direct op mijn leeslijstje te zetten. Wat denk jij?


Zij die mij dood wensen | Michael Koryta
Uitg. Cargo | 352 pagina's | ISBN 9789023487005

Geen opmerkingen:

Een reactie posten