vrijdag 27 februari 2015

BOEK IN BEELD | Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest - Joachim Meyerhoff


In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben.

Hoe is het om op te groeien tussen honderden psychiatrische patiënten en lichamelijk gehandicapten omdat je vader de directeur is van een psychiatrische kliniek en je ouderlijk huis op hetzelfde terrein staat? Een komisch en tegelijkertijd treurig verhaal over een jongen die het best in slaap valt bij de kreten van patiënten, die een bloedbroederschap met de hond sluit en die het dubbelleven van zijn vader ontdekt – een fascinerende man die uitblinkt in theorie, maar verzaakt in de praktijk, die vol levensvreugde is en toch zijn einde te snel dichtbij ziet komen.

Een roman vanuit het oogpunt van een kind, het is een concept dat in het verleden al vaak heeft gezorgd voor meer dan geslaagde boeken. Denk maar aan De jongen in de gestreepte pyjama van John Boyne of Extreem luid en ongelooflijk dichtbij van Jonathan Safran Foer. Ik ben dan ook heel benieuwd of Joachim Meyerhoff even goed in zijn opzet slaagt met Wanneer wordt het eindelijk zoals het nooit is geweest.

Daarnaast heb ik nu eenmaal een zwak voor boeken over geneeskunde en psychiatrie, wat maakt dat ik dit boek gewoon MOET lezen. En dat komt goed uit, want WPG Uitgevers organiseert binnenkort een blogtour rond dit boek en ik mag ook meedoen! Ik bijt op 16 maart de spits af met mijn recensie.


Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest | 
Joachim Meyerhoff | 311 pagina's | ISBN 9789056725082 | A.W. Bruna

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ik kijk uit naar jouw recensie, want ik mag de 24!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er inderdaad heel interessant uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat jij ook meedoet! Ik ben 31 maart aan de beurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik kijk uit naar je recensie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die titel doet het hem eigenlijk he?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat jij ook meedoet Sue!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben ook benieuwd naar het boek en blogtour. Mijn recensie volgt na jou op 17 maart :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen! Veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen