vrijdag 13 februari 2015

BOEK IN BEELD | Drie dokters - Gretel Van den Broek


In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben. Deze week is dat Drie dokters, een roman over zware thema's als dementie en euthanasie.

Er zijn vele antwoorden te bedenken op vragen naar zin en waardigheid van het bestaan. Het hoofdpersonage in Drie dokters zoekt maar vindt ze niet. De zwaarte van haar werk bij mensen met dementie, de snijdende pijn van een affaire en opgekropte woede brengen haar tot op de rand van het klif. Ze gaat naar drie dokters om haar verhaal te vertellen, de wettelijk voorgeschreven route om een 'ja' te krijgen voor euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden.

Drie dokters lijkt me een boek dat je niet zomaar even wegleest, maar juist door de zware thema's spreekt het me heel erg aan. Door mijn job kom ik vaak in contact met demente bejaarden en ook wel eens - maar gelukkig minder vaak - met euthanasie en ook zijn het geen leuke onderwerpen, ze wekken altijd mijn interesse.


Drie dokters | Gretel Van den Broek | Uitgeverij Houtekiet | 
105 pagina's | ISBN 9789089243294

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen