vrijdag 19 december 2014

BOEK IN BEELD | Love, Rosie - Cecelia Ahern


In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben.

Cecelia Ahern is zonder twijfel één van mijn favoriete romanauteurs. Eerder las ik al Voor jou, De plek van de verloren dingen en P.S. Ik hou van je en die bevielen me eigenlijk allemaal heel goed, net zoals de verfilmingen van haar boeken trouwens. Ook Love, Rosie (eerder verschenen als Voor altijd) speelt nu in de zalen. Ter gelegenheid hiervan geeft uitgeverij Prometheus een nieuwe filmeditie uit.

Al sinds hun kindertijd zijn Rosie en Alex onafscheidelijk. Rosie is dan ook ontroostbaar als Alex met zijn familie van Dublin naar Boston verhuist. Ze besluit om naar de hotelschool in Boston te gaan als ze van school af is, zo hoeven ze elkaar maar een jaar te missen. Maar het loopt anders. Rosie raakt zwanger en blijft bij haar ouders wonen om voor haar dochtertje te kunnen zorgen, terwijl Alex met een Amerikaanse trouwt. Hun magische band houdt hen op de been tijdens alle ups en downs in hun bestaan, maar geen van beiden weet of hun vriendschap de jaren en kilometers - en nieuwe relaties - zal overleven. In Rosies achterhoofd speelt altijd de vraag of ze misschien ooit meer hadden kunnen worden dan goede vrienden. Misverstanden, omstandigheden en pure pech hebben hen uit elkaar gehouden, maar als de ultieme kans zich aandient, zullen ze dan alles op het spel zetten voor echte liefde?

Dit boek gaat op mijn lijstje omdat ik net zoals alle andere vrouwen (en misschien ook wel mannen) soms gewoon nood heb aan een romantisch boek met een happy end!


Love, Rosie | Cecelia Ahern | 432 pagina's | Uitgeverij Prometheus | ISBN 9789044627336Geen opmerkingen:

Een reactie posten