vrijdag 28 november 2014

BOEK IN BEELD | Verborgen - James Scott


In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben. 

Deze week voor de verandering eens geen oorlogsroman bij Boek in beeld, maar wel een historische roman van een heel andere soort: Verborgen van James Scott.

In de winter van 1897 loopt Elspeth Howell mijlenlang over sneeuw en ijs naar het geïsoleerde boerderijtje in de staat New York, waar zij en haar man hun vijf kinderen hebben opgevoed. Het geld dat ze als vroedvrouw heeft verdiend, heeft ze verstopt in de punten van haar laarzen en haar rugzak zit vol cadeautjes voor haar familie. Maar als ze over de laatste heuvel komt en haar verduisterde huis en een rookloze schoorsteen ziet, weet ze meteen dat een ondenkbare misdaad het leven dat ze zo zorgvuldig had opgebouwd heeft vernietigd. Drie nietsontziende moordenaars hebben haar man en vier kinderen afgeslacht. Haar enige troost is haar twaalf jaar oude zoon, Caleb, de enige overlevende. Samen trekken ze erop uit met maar een doel: wraak.

Verborgen lijkt me een superspannende roman met een dreigende sfeer die het geheel domineert, maar eerlijk gezegd zou ik het boek alleen al om de onheilspellende cover mee naar huis nemen. 

De oorspronkelijk versie van Verborgen, The Kept, krijgt heel goede recensies op Goodreads en ook Judith a.k.a. Leeswammes was er heel lovend over op haar blog. Alles bij elkaar redenen genoeg om dit boek rechtstreeks op mijn leeslijst te gooien!


Verborgen | James Scott | 352 pagina's | The House of Books | ISBN 9789048821129


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen