vrijdag 14 november 2014

BOEK IN BEELD | Mijn vader was een NSB'er - Elmer den Braber

Mijn vader was een NSB'er

In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben. 


Hoewel de NSB een Nederlands fenomeen was, waar wij hier in België niet zoveel mee te maken hadden, vind ik het wel heel interessant om hierover te lezen. Zeker als het verhaal van de kinderen van NSB'ers centraal staat zoals in Mijn vader was een NSB'er van Elmer den Braber. 

De vader van de 17-jarige Elsa Aaldering is na zijn arrestatie onder onopgehelderde omstandigheden in het voormalige SS-concentratiekamp Vught om het leven gekomen. Bovendien is Elsa het contact met haar hartsvriendin Anna volledig kwijtgeraakt. Het gezin Aaldering blijft ontredderd achter, maar ondanks alles lukt het Elsa elders een nieuw leven op te bouwen met haar man Willem. Het geluk kent echter een hoge prijs: ze moet het verleden doodzwijgen. 
Nu, vele jaren later en in de herfst van haar leven, houdt Elsa op een gewone maar prachtige zondagmiddag een familiefeestje. Ze beseft dat dit haar laatste kans is om de waarheid over haar 'foute' vader te onthullen.

Over dit Boek in beeld ga je de komende weken en maanden nog veel horen/lezen in boekenblogland, want er wordt in december namelijk een heuse blogtour rond georganiseerd. Ook ten huize Boekboetiek ligt het boek ondertussen al klaar! Wordt uiteraard vervolgd!


Mijn vader was een NSB'er | Elmer den Braber | 288 pagina's | Uitg. de Spion | ISBN 9789082100600


1 opmerking:

  1. Veel leesplezier! https://www.goodreads.com/book/show/23523029-mijn-vader-was-een-nsb-er

    BeantwoordenVerwijderen