vrijdag 7 november 2014

BOEK IN BEELD | Grote liefdes in de Grote Oorlog - Frieda Joris

Grote liefdes in de Grote Oorlog

In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben. 

We vergeten wel eens dat de Eerste Wereldoorlog naast alle gruwelverhalen, ook een hoop romantische verhalen heeft voortgebracht. Grote liefdes in de Grote Oorlog zet een aantal van deze liefdesverhalen op een rijtje.

Een zwaar gewonde soldaat ligt in het ziekenhuis. Iedereen denkt dat hij dood is. Maar een verpleegster in het lijkenhuis ziet zijn vinger bewegen. Ze redt zijn leven. De soldaat wil maar één ding: haar weerzien en met haar trouwen. 
Een jong meisje uit de Kempen trekt ’s nachts naar de Dodendraad om jonge Vlamingen te laten ontsnappen. Ze wordt verraden en opgepakt door de Duitsers. Een jaar lang zit ze opgesloten in de gevangenis. Ze wordt er verliefd op de jongen die haar wekelijks eten bezorgt. 
Dit boek bundelt liefdesverhalen die zich afspeelden aan het front van de Eerste Wereldoorlog. De echt gebeurde romances worden gekaderd tegen de historische achtergrond van WOI aan de hand van dagboekfragmenten, brieven en getuigenissen van de nabestaanden.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik een zwak voor oorlogsverhalen, maar ook voor romantiek van de zuiverste soort. Grote liefdes in de Grote Oorlog heeft het allebei als ik het zo lees. Daarom gaat dit boek op mijn leeslijst!


Grote liefde in de Grote Oorlog | Frieda Joris | 240 pagina's | Davidsfonds | ISBN 9789059085480


1 opmerking:

  1. Dit lijk mij ook een erg mooi boek, ook ik heb een zwak voor oorlogsverhalen.. Bedankt voor de 'tip'!

    BeantwoordenVerwijderen