vrijdag 31 oktober 2014

BOEK IN BEELD | Wat ik zeker weet - Oprah Winfrey

Wat ik zeker weet

In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben. Vandaag staat het nieuwste boek van één van de meest bijzondere vrouwen ter wereld centraal.

Als er één vrouw is die het ver geschopt heeft en een absoluut voorbeeld is voor andere vrouwen, dan is het Oprah Winfrey wel. De uit Mississippi afkomstige zwarte talkshowpresentatrice richtte haar eigen productiehuis op, heeft haar eigen magazine, acteerde in verschillende films én ze begon de meest succesvolle leesclub ter wereld, Oprah's Book Club, met wereldwijd zo'n twee miljoen leden. Nu kan ze dus ook een nieuw boek op haar palmares schrijven.

De vraag ‘Wat weet je zeker?’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah Magazine. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze juweeltjes zijn nu samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en inspirerende wijsheden. Gerangschikt naar onderwerp – vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht – geven de teksten ons een zeldzaam, krachtig en intiem inkijkje in het hart en de geest van een van de bijzonderste vrouwen ter wereld.

Ik vind Oprah een heel inspirerende vrouw, vooral als je bekijkt vanwaar ze komt in het leven. Niets wees er in haar kindertijd op dat ze iets zou kunnen maken van haar leven, laat staan dat ze het leven van andere mensen zo zou gaan beïnvloeden. Wat ik zeker weet lijkt me een boek waar ik heel wat van kan opsteken en om die reden zet ik hem dus zeker op mijn leeslijstje.


Wat ik zeker weet | Oprah Winfrey | 240 pagina's | Uitgeverij Lev. | ISBN 9789044973273


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen