vrijdag 3 oktober 2014

BOEK IN BEELD | Vier plus één - Jojo Moyes


In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben. Vandaag mag de nieuwe Jojo Moyes de spits afbijten in deze nieuwe rubriek!

Jess is een alleenstaande moeder met twee banen. Haar dochter Tanzie is briljant in wiskunde en haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Maar Jess blijft opgewekt en knoopt de eindjes aan elkaar, zo goed en zo kwaad als het gaat. Als Tanzie mag meedoen aan een wiskundewedstrijd in Schotland weet Jess dat dit een unieke kans is, want als Tanzie wint kan ze naar een betere school gaan. Maar eenmaal op weg begeeft hun auto het al voor ze de stad uit zijn en lijkt ook deze kans verkeken. Tot Ed langsrijdt en hun een lift aanbiedt.

Het eerste boek dat ik las van de Britse schrijfster Jojo Moyes was Voor jou (mijn recensie lees je hier) en het werd meteen gebombardeerd tot mijn lievelingsboek. Tranen met tuiten heb ik gehuild tijdens het lezen! Sinds deze week is er bij uitgeverij De Fontein dus een opvolger voor dit prachtige boek: Vier plus één!

Ik ben heel benieuwd naar dit nieuwe boek, niet alleen omdat de cover zo mooi is, maar vooral omdat de verhaallijn me totaal anders lijkt dan die van Voor jou. Ik hoop in ieder geval dat dit boek me net zo weet te raken!

Op ByDagmarValerie kun je al een recensie lezen van dit pas verschenen boek!


Vier plus één | Jojo Moyes | 400 pagina's | Uitgeverij De Fontein | ISBN 9789032514716


8 opmerkingen:

 1. Ik kreeg hem vandaag van de uitgeverij. Ik ben heel benieuwd. Het lijkt me chick-lit te zijn, maar misschien is het dat toch niet. Voor jou was ook al heel anders dan ik verwachtte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben een beetje bang dat dit boek het niet kan halen bij Voor jou, maar ik wacht rustig af! Ben benieuwd naar jouw recensie!

   Verwijderen
 2. Ik heb de cover van 'Voor jou' altijd heel aantrekkelijk gevonden en ik ben ook al een hele tijd van plan om het boek te lezen, maar elke keer denk ik 'hmm, toch niet...' Misschien omdat het me te chicklit-achtig lijkt? Misschien dat ik deze maar eens moet proberen dan, lijkt me ook een goed boek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor jou vond ik totaal geen chicklit eigenlijk. Chicklits vind ik meestal nog oppervlakkig, Voor jou is totaal het tegenovergestelde.

   Verwijderen
 3. Wauw wat mooi je artikel, ik ben extra nieuwsgierig geworden naar je recensie :D En wat lief dat je mijn blog noemt, dankjewel <3

  BeantwoordenVerwijderen