woensdag 18 juni 2014

Cityt(r)ips voor boekenwurmen | Londen

London by night - Bron

Londen is een stad waar je jaren kan doorbrengen zonder alles gezien te hebben! Ik bracht er een paar jaar geleden een midweekje door en ik was helemaal onder de indruk. Voor een prijsje heb je een metrokaart voor een week en sjees je zo van hot naar her, de nationale musea zijn allemaal gratis te bezoeken én de stad heeft ook nog eens heel wat te bieden voor boekenwurmen!

Liefhebbers van klassiekers moeten zeker een kijkje nemen in het Sherlock Holmes Museum. Sir Arthur Conan Doyle's meest beroemde personage woonde tussen 1881 en 1904 aan 221b Baker Street. Het huis zelf is beschermd en je kan het nu bezoeken. In de verschillende kamers zijn scènes opgesteld met authentieke, typische voorwerpen en poppen. Je mag alles aanraken en kan er hele leuke foto's maken.

The Sherlock Holmes Museum - Bron

Ook het Shakespeare Globe Theatre is een must see. Het is een reconstructie van het oorspronkelijke Globe Theatre, een houten openluchttheater uit de tijd van Elizabeth I. Verschillende stukken van Shakespeare werden hier voor het eerst opgevoerd. Ook nu worden er nog voorstellingen gegeven en er is ook een museum over het leven en werk van Shakespeare.

Shakespeare Globe Theatre - Bron

De British Library is de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk en één van de grootste bibliotheken ter wereld. Ze herbergt o.a. historische documenten als de Magna Carta, maar er worden ook oude werken gerestaureerd en tentoongesteld. Ieder boek (!) dat uitgegeven wordt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland is te vinden in de British Library.

The British Library - Bron

Ook boekenwurmen die nog wat leesvoer willen inslaan vinden in Londen hun gading. Op Charing Cross Road bijvoorbeeld vind je allerlei gespecialiseerde en tweedehands boekenwinkels en een hoop antiquariaten, maar ook moderne boekhandels als Blackwell's en Foyles met zijn zeven verdiepingen aan boeken. Fans van Harry Potter kunnen een bezoekje brengen aan de Leaky Cauldron pub, je kan er zelfs logeren.

Charing Cross Road - Bron

Ook bij Piccadilly vind je een aantal bekende boekenwinkelsWaterstone's Booksellers bijvoorbeeld, een supergrote moderne boekhandel, maar ook Hatchard's, de oudste boekenwinkel van Londen. Hij bestaat al sinds 1797 en ademt nog altijd de sfeer van toen.

Hatchard's - Bron


Heb jij nog (boekige) tips voor een bezoekje aan Londen?Nuttige sites:
www.visitlondon.com
www.timeout.com

6 opmerkingen:

  1. Wat een leuke tips, ik ga van de zomer naar Londen en ga zeker een aantal boeken kopen en een aantal van deze plekken bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh! Had ik dit maar geweten voordat ik naar Londen ging in december! Heb een geweldige tijd gehad, maar had graag wat meer boekcultuur willen opsnuiven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Londen trekt me niet zo (ik ben meer van Parijs), maar na deze tips weet ik zeker dat ik me heel goed zou kunnen vermaken.

    BeantwoordenVerwijderen