dinsdag 27 mei 2014

Cityt(r)ips voor boekenwurmen | Barcelona

Bron

De foto hierboven is één van de meest herkenbare beelden van Barcelona, de stad van Gaudí. Hoewel je Barcelona waarschijnlijk vooral met kunst associeert en niet zo met boeken, heeft deze stad ook best wat te bieden aan boekenwurmen.

Her en der verspreid over de stad vind je bijvoorbeeld talloze tweedehandsboekenwinkeltjes. Geen paniek als je Spaans niet zo goed is, veel winkeltjes hebben ook een Engelstalig aanbod, of zijn hier zelfs in gespecialiseerd. Vooral in de Barri Gòtic, de Gothische wijk, duiken deze kleine winkeltjes vaak op in het straatbeeld. Check ook een keer de Carrer dels Banys Nous, het boekenstraatje van Barcelona.

El Carrer dels Banys Nous - Bron

In Barcelona vind je ook de meer gespecialiseerde boekenwinkels zoals Altaïr, gevestigd aan de Gran Via, met alleen maar reisgidsen, of Libreria Kowasa, gespecialiseerd in fotografieboeken. Liefhebbers van kunstboeken vinden natuurlijk overal in de stad hun gading, zowel in boekhandels als in de verschillende museumshops.

Libreria Altaïr - Bron

Ook zijn er in een metropool als Barcelona moderne boekhandels als FNAC en La Central, met verschillende vestigingen in de stad, o.a. in de wijk El Raval.

La Central
La Central del Raval - Bron

Voor de liefhebbers van Carlos Ruiz Zafóns Kerkhof der Vergeten Boeken herbergt Barcelona talloze bezienswaardigheden. Met een boekje als de Schaduw van de wind stadsgids volg je het spoor van Daniël Sempere doorheen de stad. De boekenwinkel van de Semperes bestaat niet echt, maar veel andere plaatsen die in de reeks voorkomen wél. Je kan bijvoorbeeld het kasteel Montjuïc bezoeken, tijdens de Spaanse burgeroorlog gebruikt als gevangenis, en het decor van De gevangene van de hemel.

 Castell de Montjuïc - Bron


Ben jij ooit in Barcelona geweest? Wat zijn jouw tips voor boekenwurmen in Barcelona?

8 opmerkingen:

 1. Hoewel wij wel veel reizen hebben gemaakt, hebben wij nog nooit voet gezet in Barcelona(!).. Volgens mij een heel gemis. Het lijkt mij echt een prachtige stad, dus we willen er zeker een keertje heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen! Ik ben nog niet in Barcelona geweest, maar het staat zeker op mijn lijstje van steden die ik ooit wil bezichtigen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Barcelona is een heel bijzondere stad.

   Verwijderen
 3. Oh wat een fijne tips! Ik wil er nog eens heen dus ik ga het zeker onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke tips! Ik ga je artikel bewaren op mijn Pinterestbord.

  BeantwoordenVerwijderen