woensdag 30 april 2014

Nieuw binnen!

De afgelopen weken verzamelde ik weer een mooi stapeltje nieuwe (recensie)boeken. Het is een bont allegaartje van roman over thriller tot historische non-fictie. Benieuwd welke recensies je in mei mag verwachten? Kijk dan even mee!

De goden van OlympusDe boekenapotheek aan de Seine

Gezworen vrienden - Edward Hendriks
In 1988 sluiten vier scoutsvrienden op kamp een bloedverbond. Als één van de jongens in de problemen komt, zullen de anderen het onvoorwaardelijk voor hem opnemen. Dan gebeurt er op kamp een vreselijk ongeval. - Als één van de vier vrienden in 2013 een telefoontje krijgt dat hem pijnlijk herinnert aan dat bewuste kamp jaren geleden, is hij gedwongen de gebeurtenissen van toen onder ogen te komen.
In mei doe ik mee met de blogtournee rond dit nieuwe boek van Edward Hendriks.

Kameraden - Felix Römer
In Kameraden geeft Felix Römer ons een unieke kijk op de Wehrmacht. Tussen 1942 en 1945 werden zo'n 4000 Duitse soldaten in een Amerikaans krijgsgevangenenkamp afgeluisterd. De pas vrijgegeven registraties van toen geven ons een uniek beeld van de Duitse soldaten en hun kijk op de oorlog.

De goden van de Olympus - Barbara Graziosi
Barbara Graziosi schrijft in De goden van de Olympus over de twaalf goden die op de berg Olympus woonden: van Aphrodite tot Zeus. Deze Griekse goden gelden als de kleurrijkste personages uit de klassieke oudheid. Graziosi schrijft over hun transformaties door de jaren heen: in Egypte namen ze de vorm van farao's aan, ze overleefden de invloed van islam en christendom en blijven tot op vandaag kunstenaars en schrijvers inspireren.

De boekenapotheek aan de Seine - Nina George
Boekhandelaar Jean Perdu verkoopt in zijn boekenapotheek in Parijs romans als medicijn voor de kwalen van het leven. De enige die hij niet kan genezen is zichzelf. Eenentwintig jaar geleden verliet zijn Provençaalse geliefde Manon hem terwijl hij nog sliep. Ze liet een brief achter - die Perdu nooit durfde te lezen. Tot deze zomer...


Van welk boek wil jij graag een recensie lezen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten