vrijdag 14 december 2012

Nog op zoek naar een cadeautje?


Boeken staan bij veel mensen nog altijd hoog op het verlanglijstje als het over kerstcadeaus gaat. Maar de vraag is natuurlijk altijd: Met welk boek maak je je favoriete oom, zus, nicht of grootvader echt blij? Bij WPG Uitgevers hebben ze daar de oplossing voor bedacht: De interactieve boekenzoeker!

Op de Facebookpagina van WPG Uitgevers kan je een cadeau op maat zoeken én hopelijk ook vinden met de boekenzoeker. Je geeft een aantal variabelen in van de persoon voor wie je een geschenk zoekt, zoals geslacht, leeftijd, karaktertrekken, ... en op het einde van de rit krijg je een gepersonaliseerde boekentip gepresenteerd. Superhandig toch als je nog op zoek bent naar het perfecte cadeau?

Ik heb het een keertje geprobeerd voor mijn mama en ik kreeg een dieetboek als resultaat. Niet echt iets waar ik haar een plezier mee zou doen denk ik zo.

Testpersoon twee: Mijn papa. Resultaat: De biografie van Arnold Schwarzenegger en de biografie van Joop van den Ende. Ook niet echt een geslaagde keuze denk ik zo.

Testpersoon drie: Moi! Resultaat: Zo goed als alle boeken die verschijnen staan nog op mijn leeslijstje, en één ervan ben ik zelfs nu al aan het lezen! Jackpot!


Bij mezelf lijkt de boekenzoeker dus wel te werken, maar ik zou er niet op vertrouwen om een cadeau te zoeken voor andere mensen dan mezelf.

Moraal van het verhaal: Als je iemand goed kent, dan heb je geen boekenzoeker nodig om een boek te kiezen wat hij of zij leuk vindt. En als je iemand niet zo goed kent, koop dan best een boekenbon!

Heb jij de boekenzoeker al getest? Wat vond jij van het resultaat?


2 opmerkingen:

  1. Ik kan geen situatie bedenken waarin een dieetboek een goed idee is voor een boek. Nogal onbeleefd om zoiets cadeau te doen lijkt me.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad! Tenzij die persoon daar natuurlijk zelf om gevraagd heeft.

      Verwijderen