zondag 29 juli 2012

Boekennieuws: Maar buiten is het feestArthur Japin (°1956) is één van de meest succesvolle auteurs van de Lage Landen en verschillende van zijn werken werden bekroond. Van zijn romans werden miljoenen exemplaren verkocht. Een schitterend gebrek - een aangrijpende roman over Casanova - is misschien wel zijn bekendste werk. Eind september verschijnt zijn nieuwe roman: Maar buiten is het feest.


Wanneer een succesvolle en geliefde zangeres een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen aangrijpende gebeurtenissen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel.
Onder druk van de dreigende publiciteit komen herinneringen boven aan haar jeugd, waarin zij niet alleen zelf misbruikt werd maar ook onophoudelijk bekeken en begluurd. In plaats van zich voor alle blikken te verbergen, kiest zij voor zichzelf en besluit het tegenovergestelde te doen: om zichzelf en haar zusjes te redden, gaat zij de strijd aan met haar tirannieke stiefvader en treedt juist voor iedereen goed zichtbaar naar buiten.


Maar buiten is het feest  verschijnt bij De Arbeiderspers | A.W. Bruna eind september, maar is nu al te reserveren bij verschillende webshops.


Tot de volgende keer!
Annelies

5 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! Ik ben een Japin-fan dus ik ga dit boek zeker kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt veelbelovend. Ik ga zeker uitkijken naar dit boek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond Een schitterend gebrek echt geweldig! Dit boek lijkt een heel andere stijl, maar ik ben ook benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat vond ik nu ook. Eeen heel andere stijl. Blijft goed boek, maar het lijkt wel vlakker. Japin voor mij de schrijver met "de zinnen als juweeltjes", maar dit is haast een gewone roman.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad niet direct wat je van Japin zou verwachten.

   Verwijderen